Конкурс "Кенгуру"

2023-01-20

«Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості», – зазначав Н.Вінер
А що ще може так розвинути логіку мислення, пам’ять, гостроту і швидкість думки як не математичні науки. Саме тому щороку учні шкіл України і нашої школи зокрема, беруть участь у Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру».

Участь у конкурсі дає змогу не лише перевірити базові знання з математики, а й спробувати розв’язати нестандартні логічні задачі, перевірити гнучкість і швидкість мислення, долучитися до світу математичних формул.
Одним із позитивних моментів «Кенгуру» є те, що кожен учень отримує сертифікат учасника та інформаційний вісник, незалежно від набраних балів.
Це великий стимул для подальшого вивченн

я математики, особливо для маленьких школярів, адже можна ще раз переглянути розв’язки конкурсних задач, проаналізувати свої помилки.

Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» – добра підтримка для допитливих учнів.
З цією метою 2 класу нашої школи взяли участь у Всеукраїнському етапі Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру». В організації та проведенні даного конкурсу учням допомогли Артюх Н.А -учителька математики та класовод 2-го класу Л.Д.Безсмертна. Учні із задоволенням та із цікавістю розв’язали нестандартні задачі «Кенгуру», та із нетерпінням очікували результатів та подарунків.Результати незабарилися.Хоч результати невеликі,але це тільки початок.
Конкурс став невід’ємною складовою навчальної роботи нашої школи, яка щороку бере в ньому участь.

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi